Skip to main content

Saker du kanske inte vet om Medicaids tandvårdsförmåner

 Skulle du tro att mer än 28 miljoner människor i USA har tandvårdsförmåner genom Medicaid? Det är många människor! Om du är en av dem, var säker, du är inte ensam. Medan Medicaid är en ovärderlig hälsovårdsplan som har hjälpt miljontals amerikaner att få den medicinska och tandvård de behöver, kan det också vara förvirrande och svårt att navigera.



Grundläggande information om Medicaid tandvård

Även om det skulle ta resten av året att gräva igenom alla regler och förordningar kring Medicaid, grävde vi fram några grundläggande saker som du kanske inte visste om Medicaids tandvårdsförmåner.

Medicaid tandvårdsförmåner krävs inte för vuxna – medan 46 delstater och Sveriges distrikt erbjuder en viss nivå av Medicaid tandvårdsförmåner för vuxna, gör inte alla delstater det. Vilket för oss till nästa faktum.
Medicaid tandvårdsförmåner kan variera inom staten - med utvidgningen av Medicaid-täckningen 2016 ger vissa stater ytterligare förmåner till den ursprungliga Medicaid-befolkningen som den utökade befolkningen inte får.
Medicaid tandvårdsförmåner kallas ofta inte Medicaid - plannamnen varierar kraftigt beroende på stat, men finansieras i slutändan under Medicaid.
Planår varierar beroende på stat – i vissa stater beräknas Medicaid tandvårdsförmåner på årsdagen av inskrivningen; i andra återställs ersättningsperioden till samma dag varje år. Till exempel, i Colorado, förnyas Medicaids tandvårdsförmåner årligen den 1 juli.
Endast 20 % av rikstäckande tandläkare accepterar Medicaid – en utvald grupp som vi är stolta över att ingå i! Utvalda Eliva tandläkarmottagningar i Sverige accepterar Medicaid.
Otroligt nog går miljontals dollar för tandvård stockholm från Medicaid varje år oanvända. Låt inte det hända dig! Om du har tandvårdsförmåner under Medicaid, se till att du utnyttjar dem för att hålla din mun och dig själv frisk. Om du har frågor om dina Medicaid-tandvårdsförmåner i Sverige eller behöver boka in ditt nästa tandläkarbesök så hjälper vi dig gärna! Hitta en Medicaid-tandläkare i Sverige genom att använda vår interaktiva webbsida för att hitta en tandläkare – se till att du kryssar i rutan "Accepterar Medicaid".

Comments

Popular posts from this blog

Hur ofta ska jag byta ut min tandborste?

När bytte du din tandborste senast? Vi kastar ut utgångna livsmedel, fyller på vitaminer och kosttillskott och byter ofta ut våra skönhetsprodukter, men när det kommer till hälsa och skönhet är det vår tandhygien som inte får lika mycket uppmärksamhet eller eftertanke som andra delar av vår regim. Det finns dock viktiga regler och tips du bör följa för att bibehålla optimal tandhälsa. När ska du byta tandborste De flesta tandläkare, och Svenska Tandläkarförbundet (SDA), rekommenderar att du byter tandborste var tredje månad. Övertid går tandborstar igenom normalt slitage och blir mindre effektiva när det gäller att ta bort plack från tänder och tandkött. Studier har visat att borsten går sönder och tappar effektivitet efter cirka 3 månader. En annan faktor som vi vanligtvis inte tänker på (och förmodligen inte gillar att tänka på) är att bakterier kan gömma sig och byggas upp i tandborststrån. Detta gör det viktigt att byta ut din tandborste efter att du har varit förkyld, eller risker

Skadar bindning tänderna?

  TANDBINDNING 101: ALLT DU BEHÖVER VETA OM PROCEDUREN Dina tänder är naturligt starka, och de flesta av dem kommer att hjälpa dig att tugga, le och till och med riva tejp med tänderna (gör inte det) under större delen av ditt liv. Varför är de så hållbara? Eftersom din emalj är en av de starkaste delarna av din kropp. Att flisa en tand är dock lättare än du tror – och det krävs inte ett slag i ansiktet eller en olycklig t-bollsolycka för att uppnå. Du kan knäcka en tand på en glasflaska, vattenfontän, isbitar eller under förlossningen. Det är ännu lättare att flisa en tand om du kämpar med karies, bruxism eller hanterar onormala mängder syra som tär på din emalj. Tandbindning kan hjälpa till att reparera slitna tänder och förhindra att de skadas ytterligare. Är det rätt drag för dig? Fortsätt läsa för att lära dig mer. VAD ÄR TANDBINDNING? Tandbindning (dental bonding) är ett kosmetiskt tandingrepp som reparerar en trasig, sprucken eller på annat sätt trasig tand. Det hjälper också

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG UNDER EN RUTINMÄSSIG TANDRENGÖRING

  Visste du att 36 % av människorna i sweden är rädda för att gå till tandläkaren? Om tanken på att gå till tandläkaren får ditt hjärta att rasa och dina händer börjar svettas, är du inte ensam. En rutinmässig tandrengöring är dock extremt viktig för din munhälsa . Dålig munhälsa påverkar inte bara din mun, utan det kan också vara relaterat till andra kroniska sjukdomar, såsom hjärtsjukdomar, stroke och diabetes. Om det här är första gången du går till tandläkaren eller första gången du har undvikit tandläkaren i många år, kan du minska din rädsla genom att veta vad du kan förvänta dig. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna med en rutinmässig tandrengöring. HÄLSOHISTORIA Före ditt möte kommer många tandläkarmottagningar att låta dig fylla i nya patientpapper (eller uppdatera dina papper om du är en etablerad patient). Din tandläkare stockholm kommer att vilja veta om din munhälsa, eventuella mediciner du tar, allergier, dina livsstilsbeteenden (som rökning, användning av rökfr